top of page

SEO - Sökmotoroptimering

Har du någonsin funderat över hur det kommer sig att vissa hemsidor är mycket mer populära än andra? Naturligtvis kan det bero på en välbyggd webbplats eller en påkostad marknadsföring.

Men oftast glömmer man det viktigaste. Innehållet.

Företag spenderar ofta stora summor på att rankas högre på sökmotorer som Google eller på olika slags marknadsplatser. För ett tiotal år sedan kunde vem som helst stiga i rankning genom att använda olika slags taggar för att beskriva en sida eller ett blogginlägg. Oavsett om taggarna speglade innehållet eller inte.

Idag krävs det betydligt mer för att lyckas attrahera sökmotorerna. Google har utvecklat en teknik som blivit bransch-standard. Lyckas man charma Google och ens hemsida blir högt rankad, är sannolikheten stor att hemsidan är populär även hos andra sökmotorer.

Hur genererar man besökare till hemsidan?

Genom att använda SEO och sökmotoroptimera sin hemsida kan man uppnå stora resultat. Att optimera sin hemsida betyder enkelt förklarat att man publicerar texter som på ett tydligt och mer utförligt sätt faktiskt beskriver vad man vill förmedla.

 

Om ditt företag säljer gitarrer så kan det vara bra att ha utförliga beskrivningar av dina produkter, men även mer generella texter som beskriver vad en gitarr är, instrumentets historia och så vidare. Detta skapar ett mervärde som attraherar sökmotorer. Samtidigt är det viktigt att det finns substans i innehållet, att det ger läsaren någonting. Att bara fylla en sida med upprepningar och nyckelord är sällan en bra idé, det kan i stället få motsatt effekt och sänka rankningen hos sökmotorerna.

Vad kan jag hjälpa dig med?

Jag har flerårig erfarenhet av att arbeta som webbdesigner och journalist. Jag har därför den tekniska kunskap och de lingvistiska verktygen som krävs för att skapa levande och intressanta texter. Jag är exempelvis certifierad genom Google Academy och samtliga texter är naturligtvis SEO-optimerade.

Exempel på tjänster inom SEO:

  • Textproduktion (artiklar, informationsmaterial, etc.)

  • Optimering av redan existerande hemsidor

  • Meta-optimering

  • Mobilanpassning av hemsidor

Bilden föreställer text från en ordbok.
bottom of page